In Search of Their Own IDENTITY…

23 Iunie 2011

George GEAFIR – Alimentatie naturista…

La prima vedere, orice om poate să creadă că războiul este acela dus pe şenile sau pe aripi de avion în zbor, acel act regretabil care porneşte din lăcomie şi orgoliu şi se încheie cu pierderi de vieţi omeneşti.

Nu mă gândesc la această formă de război ci la una mai rafinată, cum ar fi războiul omenirii cu kilogramele în plus şi a cărui cauză se regăseşte în subconştientul nostru: lăcomia; căci, oricât ar avea, omul îşi doreşte tot mai mult şi niciodată n-o să se sature, inclusiv de mâncare. 
Pretutindeni, două persoane din trei sunt supraponderale, cele care, mai mult ca sigur, n-au auzit nici de Osho cu a sa alimentaţie naturistă: „Mâncarea nu te face spiritual, însă dacă eşti spiritual, obiceiurile culinare ţi se vor schimba… Dacă devii mai meditativ, vei deveni apoi şi vegetarian, de la sine”, nici de Hipocrate cu al său dicton: „Alimentele trebuie să fie medicamentele voastre şi medicamentele voastre să fie alimentele”. În realitate, trăim pentru a mânca şi nu mâncăm pentru a trăi, iar un mod de viaţă simplu, natural şi sănătos ţine în special de mentalitate.

Aşadar, am umblat binişor la propria mentalitate şi m-am decis să duc un regim vegetarian, pe bază de produse naturale neinfestate cu pesticide sau cu tot soiul de chimicale, produse provenite din gospodăriile ţărăneşti sau, pur şi simplu, din duzii de pe marginea drumurilor.
Ultima variantă mi s-a părut a fi cea mai la îndemână, profitabilă şi cu investiţii minime, câteva găleţi de plastic doar şi ceva cheltuieli de manoperă pentru culegătorii cu ziua.

Îmi imaginez întreaga afacere, de la cules până la desfacere în pieţe, la cântar, şi mi se pare o idee strălucită şi originală şi nu pricep cum de s-a pierdut tradiţia cultivării duzilor ştiind că pe vremuri omul avea un adevărat cult pentru aceşti pomi: un dud tăiat atrăgea de la sine spânzurarea sau împuşcarea vinovatului.

– Hai la dude şi la dude, din meniu nu le exclude! Agroduda-SRL ţi le vinde ieftine! Hai domne, nu fă mofturi! Că o să vină vremea când o să vrem să roadem şi scoarţă de copaci şi n-o să găsim…

Nu mai pun la socoteală dezvoltarea afacerii cu viermi de mătase, aşa cum era pe timpul comuniştilor când fiecare familie respectiv fiecare elev aveau obligaţia să crească viermi de mătase şi să-i dea la stat; astăzi, mulţi cresc melci, broaşte, struţi şi se umplu de bani şi de prestigiu prin popularizare la televizor.

– Ce sunt astea? îmi imaginez că mă întrebă un ageamiu în piaţă.
– Dude. Mari, negre, dulci, pufoase. Şi cu gust de mure, răspund eu, în mare vervă.
Şi continui în a-mi imagina discuţia cu profanul:
– Nu-mi plac, zice omul. Înegresc degetele şi dantura. Şi-apoi, ce, eu sunt gâscan?
– Domne, eşti rasist? mă zborşesc eu. Gâsca e specie evoluată, cu grad ridicat de inteligenţă şi trecut glorios. Nu ea a salvat Capitoliul?
– L-o fi salvat, dar din prostie. De unde şi expresia”prost ca o gâscă”.
– O fi gâsca proastă, dar e de neam nobil. Prin vene îi curge sânge albastru, de lebădă. N-ai auzit de Lacul Lebedelor?
– Cum să nu! Lacul din parcul acela vienez, unde ţigani de-ai noştri au pescuit lebede şi le-au mâncat de vii cu fulgi cu tot.
– Lasă-i domne, pe ăia! După câte văd, dumneata eşti un intelectual…, mai finuţ, mai fragil iar dudele n-ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie, mai ales în cazul persoanelor debile sunt foarte indicate…
– Domne da’ nu sunt debil!
– Atunci, ia pentru longevitate… Baba Ioana, dacă o ştii, a depăşit suta de ani mâncând pâine cu dude sau cu struguri, rareori în combinaţie cu un boţ de brânză…
– Mai scuteşte-mă, domne! Prostii!
– Serios, dudele se iau şi preventiv, ţin la mare distanţă… cancerul!
– Lasă-mă! Am treabă.
– Auzi? Da’ aşa, pe la nas, un ciocănel…, dacă iei multe dude, poţi face ţuică şi îţi fac şi rabat…
– Nu consum alcool, sunt bolnav.
– Cu atât mai mult. Dudele preîntâmpină colesterolul, hipertensiunea… Bune la menopauză, împotriva bufeurilor, palpitaţiilor, trepidaţiilor, transpiraţiilor…
– Domne, ştii ceva, m-ai convins!
– Da? Câte kile vreţi?
– M-ai convins, domne, că nu eşti pe craca dumitale. Păi, bine, omule, eu sunt muiere, cu menopauză?!
– Îţi jur! Creaca e a mea, dudul e al meu, te asigur că nu sunt de furat. Am şi certificat de producător. Să ţi-l arăt.
– Nu. Nu e nevoie.
– Şi nu-ţi face griji, dudele merg şi la andropauză. Conţin vitamina „C”. În plus, sporesc fertilitatea şi potenţa. Lumea nu ştie asta, dă banii pe viagra, produs chimizat…Uite, îţi dau şi prospect… Scrie tot. Uite-aici, pentru persoane anxioase, depresive, agresive…
– Cu nervii stau bine.
– Mult timp n-o să mai stai, că zilele astea guvernul pregăteşte o hotărâre şoc…Să le iei preventiv… Poftim, îţi dau la pachet cu dudele şi coajă de ramuri, de dud negru, se face din ea ceai, îndulcit cu zahăr se bea dimineaţa pe stomacul gol, în prevenirea teniei…Sau, la borcan, dulceaţă de dude… Ieftin şi natural.
– Domne, nu insista! Mie nu-mi plac dudele, nici compot , nici făcute gem. Chiar de-ar fi de import, chinezeşti. Darămite producţie autohtonă! N-am încredere. Mai degrabă mănânc mere pădureţe.
– De unde? N-ai să găseşti.
– Atunci, măceşe!
– Nici de-astea nu sunt. Şi când mai apar, pe ici-colo, sunt scumpe foc.
– Mizilic! Seminţe de dovleac.
– Medicii nu le recomandă, sunt preparate cu sare.
– Seminţe de foarea soarelui!
– La fel! Sunt cu sare şi cu „E”-uri. Ori noi, oamenii, avem nevoie de alimentaţie naturistă, să dezintoxicăm organismul. Numai aşa putem preveni bolile.
– Bine, bine, da’ de unde am eu certitudinea că dudele dumitale sunt curate? De unde ştiu că duzii n-au fost stropiţi, fie şi din întâmplare, cu otrăvuri contra omizilor? Ai buletin de analize la ele?
– Ce tupeu! Domne, nu-ţi convine, nu cumperi! Şi, gata, fă circulaţie, nu mă ţine din vânzare. Ia uite la el, cârcotaşul!

– Hai la dude şi la dude, din meniu nu le exclude!… Zece dude dintr-un pom, cumpără, şi te faci om!

Anunțuri

1 comentariu »

  1. hehehehe! Am savurat dialogul. 🙂

    Comentariu de Mitzaa Biciclista — 23 Iunie 2011 @ 1:34 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: